Rollend Schroot

Het verzamelen zit in het bloed. Vooral mijn pa heeft nog immer moeite met dingen weggooien, mijn moeder kan er ook wat van al kan ze ook goed afscheid nemen van materiële zaken.

Het eerste bezit was de Zündapp CS50 (1971) die ik rond mijn zeventiende ophaalde uit Noord-Italië. Deze brommer was oorspronkelijk van een neef van mijn vader geweest, Kobs, die na zijn overlijden de brommer aan mijn vader had overgedragen. Mijn opa confisceerde het ding, maar toen hij ook in 81 overleed, bleef de Zündapp in het Italiaanse paradijs van mijn grootouders achter. Een zomer of drie later vatte ik het idee om m later dat jaar op te halen, wat uiteindelijk april werd.

Na een jaartje op de brommer door de stad te hebben gescheurd, leek de motorfiets met het bijbehorende rijbewijs een leuke uitdaging. Na het rijbewijs te hebben gehaald, heb ik vrij kort erna mijn Yamaha SR500 uit 1978 aangeschaft. Kort hierna is de Zündapp gestolen, helaas. De Yamaha heb ik vele jaren gebruikt om vooral mee te heen en weren naar Delft.

yamaha sr

In de jaren die volgden kwamen er een VW bus (1800,1973), een VW kever (1200, 1965) een Citroen DSpecial (1970), een Citroen DS21Pallas (1972) en weer een kever (1200,1959) voorbij. Al deze voertuigen zijn niet meer in mijn bezit, maar ik heb er wel veel van geleerd en veel plezier mee beleefd.

VW bus Rudi

70 special

Oh ja, en voor de slimmeriken die niet begrijpen waarom het ene deel van het wagenpark vrouwelijk is, en het andere deel mannelijk; het is la voiture, le camion, der omnibus en der (LK)wagen.