YB

Het is alweer bijna een jaar terug, toen we afscheid moesten nemen van onze YB. Voor de directe familie is het nog immer een klap, maar ook de vrienden en bekenden zoals ik missen m nog iedere dag. De motorolie op het grindpad is weliswaar aardig vervaagd, de zurige walm van de twee liter luchtgekoeld hangt nog in menig neus en ik draag nog met trots de zwarte aanslag onder mijn nagels als een bejaarde Duitse oorlogsheld zijn ijzeren kruis. YB is uit ons leven gerukt door pure hebzucht en de pijn blijft, maar de herinneringsbijeenkomst afgelopen zondag maakte een hoop goed. Het is mooi om het verlies te kunnen blijven delen met al die mensen die mooie herinneringen hebben aan het trotste stukje hoogwaardige Duitse techniek. De ‘memorial’ was indrukwekkend en menig traan werd oprecht geplengd, herinneringen uitgewisseld en ook al was de koffie en cake ingeruild voor blikjes zwerverbier in de juiste kleurstelling, het gevoel was goed en saamhorigheid vierde de boventoon.
Vandaag rende ik mijn vaste trainingsrondje, nasnikkend van de emoties, toen ik mij realiseerde dat YB ons weliswaar verlaten heeft, maar zeker niet overleden is! Hij leeft voort in het grijze gebied tussen leven en dood; het parallelle universum tussen Nederland en Frankrijk. In het land waar alles anders is, waar links rechts, boven onder en blauw wit is. De bakermat van het misverstand, de uitvinders van het frietkot en het bier gebrouwen wordt door mannen in jurken.
Jet en Marijn zullen over enkele jaren in hun volgepakte Teslas met ruziënde kinderen op de achterbank, de verwekkers ervan achter het stuur gemaand, opstomen naar het Franse land om een weekje op de glamping naast het gilzwembad bij te komen van driekwart jaar Nederlands kloteweer en -werk. Ze zullen vast het niemandsland van YB doorkruisen en ik vrees met grote vreze dat hij zal verrijzen aan de horizon en beide dames met tranen in de koplampen zal verwelkomen. De hereniging zal groots zijn met een unieke samensmelting van roestig plaatstaal en menopauzend vrouwenvlees. Lang leve de Belgenwereld!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.