Wintertrip; resumé

Vanaf 6 december tot en met 1 januari rondgetrokken in de groene J7 door Griekenland en Turkije vanaf thuisbasis Laurino. Een aanrader op vele vlakken. De periode van het jaar, de bezochte locaties, het alleen reizen, de landen met hun prachtige plekken.

Vier mensen ontmoet; Mike, Hulya, Mehmet en Esther. Esther heb ik jaren terug vluchtig al eens eerder ontmoet in Zunderdorp, nu twee maal, op de heen en terugweg. Ze woont naast een trullo in Puglia. Ook Mike ben ik twee maal tegengekomen. Prettige garagehouder, jonge vent met werkelijk een prachtige vriendin, alleen daarom zou je al contact houden, Hulya die me begeleidde bij de haarjob, ook een mooie, zeer vriendelijke vrouw die perfect Nederlands spreekt en dus een absolute aanrader is als je ook zoiets van plan bent, en last but not least Mehmet, ook net als Hulya opgegroeid in Nederland, geweldige vent, met wie ik de reis en oldtimerpassie deel.

Van de relatief korte periode in Griekenland zijn het adembenemende berggebied onder Albanië en natuurlijk Meteora memorabel, Turkije was op vele vlakken een hele bijzondere ervaring. Van Istanbul heb ik uiteindelijk helaas niet zo veel gezien, Ankara alleen vluchtig langsgereden, maar de berggebieden rond Kappadocia en het zuidelijkere gelegen Taurusgebergte waren fantastische landschappen, alsmede de zeer vriendelijke mensen, de onverwacht goede doorgaande wegen en de prachtige stranden aan de zuid- en westkust. Efese bezocht, een Grieks/ Romeinse stad. Italië in het uiterste zuiden is ook zeer de moeite waard.

De manier van reizen, in een camper, vind ik erg prettig, maar deze heeft geen douche en wc waardoor je toch een beetje afhankelijk bent van je omgeving, zeker als je je hoofd dagelijks moet behandelen met sausjes. Alleen reizen is ook prima; nooit gezeur over vervolgstappen, eettijden of andere bijzaken, ook als is een klankbord en iets warms in je bed soms ook heel prettig. De koptelefoon fungeert waarschijnlijk als scherprechter wanneer zaken onderling vast dreigen te lopen, maar als je alleen reist is het je strijdmakker in het gevecht tegen het motorlawaai. Hoe dan ook, naar beide landen ga ik zeker nog een keer terug want er is veel meer te zien.

Als laatste niet te vergeten gaat mijn dank uit naar Jillian, die me deze landen via whatsapp doorgeloodst heeft en me de mooie plekjes heeft geadviseerd. Thanks Jillian!

Zie ook: winterrit 2022

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.