Weer nieuwe spulletjes, nu uit de Dordogne en de Lot

kontH53

Het moest er weer van komen. Nadat verleden week vrij succesvol was verlopen, kon een tweede tripje niet uitblijven.

ID20F DordEerst naar Albert en Jan in de Dordogne. Albert heeft in de loop der jaren een aantal voertuigen zijn schuur ingetrokken waaronder vier Citroen DS-sen. Een break 20 begrafenisauto, een DS23h, een Super en een Special. Allemaal met werk. Ook nog een halve zonder vol met onderdelen. Bram en ik hebben de zolder deels ontdaan van de betere spullen en gingen weer voort richting Michel’s en Emines hutjes zuidelijker. De auto’s hebben we maar laten staan, want best wat werk en veel transportkosten. Toch jammer, want we hadden de zeer gastvrije Albert en Jan best willen helpen met de auto’s. Misschien dat we toch maar een bod doen op het geheel.

frontH53De volgende dag richting Cahors. Bij de afspraak aangekomen, valt als eerste de H-bus op. Eigenlijk overleden, maar door zijn leeftijd, geboren in de jaren vijftig, toch erg jammer als ie het definitief loodje legt. Wie erg veel zin heeft, kan van mij een telefoonnummer of adres krijgen. De man had een enorme berg vol Citroen-onderdelen liggen. We waren helaas niet de eerste, maar er lag nog genoeg om de aanhanger mee te completeren. Verder lag er nog het een en ander aan eend, ami en h bus onderdelen, veelal nog in het originele zakje. Helaas achteraf te veel van dat spul laten liggen, want ik richt me toch teveel op DS. Had best wat eendengekken blij kunnen maken.

Wederom een nachtje bij Mien en Mies. Er stond nog een leuke DS19 in de tuin bij hun om de hoek; een 62-er DS19, met chamois interieur in zeer redelijke conditie.

ds19 coux

Op de terugweg zaterdag nog langs een handelaar in Yvelines gereden. Hij had een leuke motorkap staan van het eerste type, maar ook andere leuke dingetjes. Ik heb eindelijk mijn b stijl lichtje gevonden n.o.s; ik had er al jaren eentje bij Eric uit Dendermonde gehaald, maar nu dus een tweede. Het wordt dus nog eens wat met de 57-er DS.

H53 aandrijfassen

Om 1.00 weer thuis in de nacht van zaterdag op zondag. Er kon geen schroef meer bij en dat wreekt zich bij het uitladen.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.