Sizou

https://gekop.com/wp-content/uploads/2014/08/636-Katten-shutterstock-Donskoy-269x300.jpg


Met Christa weinig contact, zeer af en toe een appje, wat ook nog soms in het verkeerde keelgat schiet. Fijn om afstand te hebben. Na mijn terugkomst uit Laurino in maart ben ik een of twee keer bij haar langsgefietst en kreeg zowaar nog een kliekje opgediend; een unicum. Eigenlijk ging de hele romance alles een richting op en nu het een soort nachtkaars- vriendschap is geworden, niet veel anders. Haar inbreng was niet meer dan een mooi maar slecht functionerend kutje en een hoop gezeik. Ze belt me echter plotseling op begin mei. “Sizou is dood” meld ze ijzig. “Hij is op het fietspad doodgereden.” Ik ben even stil en vraag haar wat details. Rondom de Beemsterstraat ligt de bestrating er al tijden uit, ook bij het fietspad dat achterlangs het binnenterrein loopt. Daarnaast mocht Sizou nooit naar buiten, want duur en erg klunzig vond Christa. “Ik weet t ook niet, maar hij lag in een grote plas bloed en ik liet m de laatste tijd af en toe naar buiten” was haar antwoord.
Sizou was de opvolger van Toby. De kale opvolger, want begin 2021 heeft dochter Louise haar voorkeur uitgesproken voor een kale kat. Deze werd later dat jaar opgehaald uit België en was ongewild een soort ’teruglokkertje’ geworden van Louise toen ze uitgeplaatst was. Een grappig mannetje dat in tegenstelling tot de schuwe Symcha luidruchtig en aanwezig was. Christa liet regelmatig merken dat ze het maar een lelijk beest vond. Te aanwezig en dat kale sprak haar niet aan. Ik vond t een grappige kat en de platte woordspelingen van Christa en haar kale kater lagen ook voor het oprapen.
“Louise is gisteren voor twee weken vertrokken naar haar vader en ik mag niet bellen”. “En dus?” vraag ik. “Moet ik bellen?” Ze antwoordt dat ze het zelf gaat proberen. Ze heeft de kat opgetild en deze zit ingepakt op te stijven, klaar om in de diepvries te verdwijnen.
De rest van de dag hoor ik niks, maar de volgende dag appt ze me of ik de locatie waar Toby begraven is door te sturen, want daar komt Sizou ook te liggen. Met de rode Suzuki helemaal naar Zuid-Limburg. Louise was niet overstuur en de begrafenis wederom geslaagd, deze keer zonder mijn aanwezigheid.
Toch bleef ik het een raar verhaal vinden; een kat die nooit naar buiten mag, doodgereden op een afgesloten, opgebroken fietspad. Er zijn maar weinig mensen die ik in staat acht bij een woedeaanval de kat te slachtofferen, maar helaas is Christa er wel een van. Mijn twijfel uit ik verder maar niet, heeft toch geen zin. Symcha staat symbool voor een dochter die zich uit zelfbehoud voor haar moeder verstopt en Sizou de zoon die zich van zijn moeder niks aan trekt, tegenspraak biedt en geslachtofferd wordt. Naja, Nietzsche keek zojuist in de afgrond dus ik hou er maar snel over op.

Mei 2022

Christa chfista hendrix

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.