Regiomeeting Citroen DS Club in La Paix

Donderdag was het zo ver; Ton en ik hielden een lezing over de Eerste Neuzen; dwz, het allereerste model DS en ID met de kenmerkende openingen onder en tussen de voorbumper. Het leek mij 7 jaar terug al een mooie locatie om iets met de club te ondernemen, maar het kwam er nooit van, tot deze donderdag. De regio zocht een locatie dicht bij Amsterdam in de hoop dat de leden die in Amsterdam wonen, zoals ik, wat meer betrokken zouden worden bij de clubactiviteiten. Ton had er wel zin an en zo geschiedde. Niet dat het geholpen heeft, zon avond onder de rook van Amsterdam; voor zover ik kon overzien was het aantal bezoekers uit Amsterdam op de vingers van een hand te tellen. Meedoen aan regioactiviteiten zit bij de Amsterdammer niet in het DNA en helaas moet ook ik bekennen geen frequent bezoeker te zijn van wat de club organiseert.

De opkomst was bovenverwachting hoog; ik schat dat er ruim veertig man waren gekomen. Zelfs een paar dames en waarschijnlijk heeft de zoon van Martin het deze keer gewonnen van Bart in de categorie Jongste Aanwezige. Jaap en Mark uit de omgeving Zwolle hadden ook de moeite genomen om naar ons verhaaltje te komen luisteren. De meeste kwamen met hun modernere bolide, maar ondanks het matige weer hebben meerdere liefhebbers met hun snoek de regen getrotseerd.

Na een toegewijde introductie van Ton en een technisch verhaal mijnerzijds gingen we aan de versnaperingen en deden we een rondje door de schuur. Het was leuk om te zien en horen dat velen het de moeite waard vonden om helemaal naar deze uithoek af te reizen. Al met al een geslaagde avond denk ik en er gingen zelfs stemmen op om het nog een keertje te doen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.