New York, New York

In de stedentrip-traditie was nu New York aan de beurt. De tweede grote stad die we buiten Europa bezoeken, na Marrakech in 2016. Ik was er met ex Mariëtte al eerder geweest, ik meen 1998 of 99. Toen stonden we nog bovenop een van de twee torens van het WTC, in een periode dat het rond de veertig graden was. Deze kleine week was het in het begin een stuk frisser, met temperaturen onder de 20 graden. De laatste twee dagen waren met 31 graden weer wat aan de warme kant, maar over het algemeen was het prima.

We hadden een bed and breakfast gehuurd in Brooklyn. Dit stadsdeel ten zuidwesten van Manhattan is hip geworden en de eerste dag verbleven we dan ook alleen maar in dit gedeelte. Een beetje rondgelopen door de rustige straten, die geflankeerd zijn door vooroorlogse woonhuizen met stoepjes en even naar Manhattan gekeken vanaf de voet van Brooklyn Bridge. De tweede dag bezochten we Manhattan, of tenminste een deel ervan. Soho, Chinatown en Little Italy, Madison Square Garden. Tussen de bebouwing door valt de grootschaligheid pas echt op. Een dag later was het weer al een stuk beter en zijn we de metro wat nadrukkelijker gaan gebruiken. Oa naar het Guggenheim museum gegaan, alsmede aan de noordzijde langs het Central Park gelopen.

De tentoonstelling was ondermaats, maar ‘het Guggenheim’ blijft een machtig gebouw. De vierde dag langs de High Lane, een omgebouwd spoortraject aan de westkant van Manhattan, gewandeld. Vanaf dit slim herontwikkelde stukje infrastructuur is een appartementengebouw van Zaha Hadid goed te zien. Mooi ontworpen, even mooi gedetailleerd. Jammer dat ze de pijp uit is.Ook het WTC-memorial bezocht. Mooi bedacht toch, al met al. Wel erg druk.

Tussen alle bezienswaardigheden door hebben we vanzelfsprekend het een en ander genuttigd en hebben de dames diverse winkels bezocht. Wat dat laatste betreft hadden we nog wel een week kunnen rondlopen, maar dat moeten ze maar zonder mij een keertje over doen. De vijfde dag stond dus vooral in het teken van winkels, nadat we het Cooper Hewitt hadden bezocht. Dezelfde nacht weer op weg naar thuis via Reykjavik.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.