Kurier 4, deze keer een oprijwagen

Mei 2022

In december 2021 stond dit arme Duitse weeskind al te koop. In april toch maar de knoop doorgehakt en opgehaald uit Wetteren, vlakbij Gent. De oprijwagen stond twee jaar terug ook te koop, bij de oorspronkelijke garagist die m nieuw in 1966 had gekocht. De man van wie ik m kocht heeft de motor uitgebouwd omdat deze te veel rookte. Helaas heeft hij het niet afgemaakt en m weet te koop gezet.

Bram, Ton en ik zijn de oprijwagen gaan halen. De hano paste maar net op de kar en door het lange zware uitstekende deel van de laadvloer en de matige gewichtsverdeling die dat gaf, ging het geheel boven de 70 km/h aardig zwabberen. Gelukkig geen nare dingen gebeurd en oom agent had de donderdag vrij genomen.

De dieselmotor bleek weliswaar aardig incompleet te zijn, maar de basis toch wel ok. Geen uitgelopen drijfstanglagers of zo. In gedachten had ik echter het besluit genomen om de benzinemotor die ik nog had staan, tezamen met de bijbehorende bak, in te bouwen. Benzine kan op LPG en milieuzones hebben vaak geen moeite met gas, het lawaai is veelal minder en het rijdt vlotter door.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.