Het Is Weer Zo Ver…

We mochten weer even onze stem laten horen. Nu ja, ik geloof er niet niet in, maar er zijn nog steeds mensen die fanatiek het stemlokaal bezoeken. Ieder zijn ding. Deze keer mag het Forum voor Democratie zich op de borst kloppen; het partijtje van die praatzieke ijdeltuit Baudet. De regering likt zijn wonden, zoals immer.

Nu zat ik met een biertje op mijn telefoon te kijken naar de om dit verkiezingsspektakel heen gebouwde media- carroussel en vroeg mij af wat mij zou bewegen om toch, al is het maar eens in mijn leven, naar de stembus te gaan. Ik ben tenslotte zó bij de hand dat ik de professionele kletsmajoors niet nodig heb om mijn mening vorm te geven en te lui om mezelf in de politiek te begeven. Toch meer het referendum type. Het landsbestuur en de rest van de democratische volksvertegenwoordiging heeft er weinig mee, dat delen van de macht en het luisteren naar de populatie. Dus waarom niet een partij oprichten conform het aloude model maar met de sturing van de bevolking? Kamerleden die stemmen naar de wens van de burger. Daar moet iets op te bedenken zijn.

Voor het gemak noem ik het De Partij van de Blauwe Mensjes. Zoek geen diepgang in de naam, die is er namelijk niet. De partij is niets meer dan een soort forum. Nee, niet dat hierboven omschreven staaltje van slecht acterende opportunisten, nee, gewoon een groep internetters die niet anoniem opereert, waar iedereen welkom is en waar iedereen zijn zegje kan doen. Alles kan worden besproken en iedereen die er bij hoort, mag reageren. Alle discussies worden om de Tweede Kamer- agenda gevoerd en als de Kamer gaat stemmen, kan je op de Blauwe Mensjes- website je stem uitbrengen. De uitkomst van deze internetstemming wordt overgenomen door de Kamerleden. In het begin zijn het er maar een paar, dus is de invloed klein en de verdeelsleutel grof, maar bij een overweldigend succes, wat er dik in zit, dan werkt het steeds beter.

Voorbeeld: Op de Blauwe Mensjes- website stemt 72 procent voor het in regenboogkleuren schilderen van zebrapaden. Als er dan één Blauw Mensje in de Kamer zit, stemt ie voor. Zitten er vier Blauwe Mensjes, dan stemmen er drie voor en een tegen. Dat komt dan het beste overeen met de achterliggende internet-uitslag. Geniaal toch? Hoe meer Blauwe Mensjes, hoe beter het werkt en hoe democratischer Nederland wordt. Als dan de groep Blauwe Mensjes zo groot is dat de grondwet gewijzigd kan worden, dan schaffen we als eerste de Eerste Kamer af met die onbegrijpelijke bijbehorende verkiezingen. De koning mag wat mij betreft ook op een vlot naar Engeland geduwd worden. Maxima mag natuurlijk blijven; eindelijk een vrouw met poen die niet voor haar 50e haar gezicht door een plastisch chirurg heeft laten verprutsen. Okee, ze is nog geen 50, maar ik heb er vertrouwen in.

Bij het volgende biertje gaan we de andere wereldproblemen oplossen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.