Hans Melchers overleden..

Vaag rinkelde bij me een bel bij het horen van de naam Hans Melchers. Dat ie overleden was zei me weinig, maar aangezien zowel de Telegraaf als de NOS er een nieuwsbericht aan weidden, toch maar ff de naam gegoogled. Het gaf me niet extra info, maar het viel me op dat het bericht van de Telegraaf een stuk positiever overkwam door in de titel het woord weldoener te verwerken.

Waar precies de omschrijving ‘weldoener’ op gebaseerd is, werd mij niet duidelijk. Waarschijnlijk geeft het de kop meer balans of zo. Miljardair wordt overwegend geassocieerd met grote graaiers dus weldoener geeft meer evenwicht. Hij zal het ook fijner hebben gevonden dan wat de NOS van zijn overlijden maakte, want die bleef steken bij het woord miljardair.
Weldoener heeft waarschijnlijk betrekking op het overeind houden van de kunstcollectie van Dick Scheringa. Wat precies het mooie was aan het overeind houden van die collectie is mij niet geheel duidelijk, laat staan om de persoon als weldoener te bestempelen.

Dan maar ff de advocaat van de duivel: De weldoener heeft iedere dag tijdens het lezen van de Telegraaf netjes zijn bolknak opgerookt om de Cubaanse jeugdwerkloosheid te bestrijden, iedere week een goede fles Franse cognac doorheen gejaagd om de kleine Franse boeren te helpen, iedere verkiezingen trouw op de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie gestemd om Nederland te behoeden van het transformeren tot een belastingparadijs. Helaas is de arme weldoener en miljardair heden overleden..

https://www.telegraaf.nl/financieel/1012194898/miljardair-en-weldoener-hans-melchers-85-overleden

https://nos.nl/artikel/2496923-miljardair-hans-melchers-85-overleden

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.