Elektrisch Rijden in een DS

Afgelopen vrijdag waren Ton en ik uitgenodigd bij Ruben en Sander in de eendengarage in Wormer. Was er jaren geleden een keer eerder geweest maar na onze nieuwjaarsreceptie verleden maand, waar de elektrische DS ook onverwacht furore maakte, werden we uitgenodigd voor een bezoek en een ritje in de omgeving.

Bij aankomst bleek dat Eng Bo er ook was. Hij vertelde me een jaar geleden dat hij weg was bij Johan van Ruimzicht, maar ik wist niet dat hij nu bij Sander werkte. Na m van zijn eendenwerk te hebben afgehouden, zijn we een ritje gaan maken met de elektrische DS van Ruben.

TEST

We reden een ritje vanuit Wormer naar Wormerveer en weer terug. Zo’n 15 kilometer schat ik. Ruben rijdt. De auto rijdt prima en je hebt niet het gevoel in een Tesla of in een scootmobiel te rijden; het blijft een DS. De Pallas heeft de hydraulische vering behouden, waardoor de veer- en remkarakteristiek ongewijzigd zijn gebleven. De motor sprint weg als een injectie, maar heeft het voordeel dat je niet je arm uit de kom hoeft te schakelen. De versnellingsbak staat continu in zijn drie. Opschakelen naar de vier kan, maar biedt alleen op de snelweg het voordeel van iets minder toeren en lawaai. Dat lawaai valt overigens reuze mee. Je hoort de motor wel, maar deze is een stuk minder lawaaierig dan een echte ds motor, zeker een injectie. Al met al kan ik zeggen dat deze manier van aandrijven de DS goed past. Het is zeker de moeite waard om eens een rit te maken in deze DS. Kortom, een prima ervaring.

Hieronder de inschrijving van de auto bij de RDW. Leuk he, zo’n vermelding. Weer eens wat anders.

 

Nu ligt het in de bedoeling om meer auto’s, dus ook DS-sen om te bouwen naar elektrisch. Ruben en Sander hebben daar wel zin in. Mocht je ook een elektrische DS willen, stuur me dan een mailtje en dan breng ik je graag in contact met ze.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.