Een Bezoekje aan Hamburg

Na NY nu een tweedaags bezoek aan Hamburg met Marijke. Tom vertelde me verleden jaar erg enthousiast te zijn over deze Noord-Duitse Hanze-stad. Het was een goede keus. Ondanks dat het weer de tweede dag wat tegen zat, was het een leuke trip.

Hamburg is een ouderwetse havenstad die ondanks dat het meer dan 100 km van de Noordzee af ligt en via de Elbe bereikt wordt, een flink getij heeft en hoge golven. Het oude centrum kent veel recente bebouwing na de herstructureringsgolf rond 1945, aan de waterzijde heb je een oude bakstenen negentiende-eeuwse overslagterminal die ze het Spijkerkwartier (Speicherstadt) noemen en op de hierom gelegen onbebouwde kades worden nu nieuwe woon en kantoorflats neergezet.

We zijn ook in de Hamburger Kunsthalle geweest. Meer Marijke haar ding, maar toch een paar leuke dingen gezien, waaronder het bovenstaande werkje van Sol LeWitt, met een hoog IGLEO-karakter. Misschien toch wat mee doen. Een mooi conceptueel studentenwijkje in Zunderdorp?

Na wat rondfietsen kwamen we in een koopgoten die vrijwel iedere grotere Europese stad kenmerkt. De Peek en Cloppenburg aldaar etaleerde een pro-Duitsch colbertjasje wat ik even gepast heb, maar na de foto minstens zo overtuigend heb teruggehangen. De vrijdag erop als een speer teruggeknald in de witte ID.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.