Hanomag Kurier 2 1964

HANOMAG KURIER 2, Voormalige ‘Zivilschutz’

  • 17-07-1964
  • roestbruin/ groene buitenzijde/ oranje binnenzijde
  • eiken camperinterieur
  • ch. nr. 3651233
  • DZ-10-50  (NL import uit D)

Hano2lv

Wel roestig, maar niet rot. Uniek en met veel mogelijkheden. Das toch handiger dan een sedan. Met een bus als deze kan je veel meer kanten op. Een rijdende FEBO met kroketten uit de muur (ok, wel een beetje een Boy Bensdorp uitstraling, maar daar valt wel het een en ander aan te doen). Ook een b&b met allerlei spannende plekken. Zelfs een rijdend zwembad behoort tot de mogelijkheden.

1 oktober 2017

We zijn begonnen. Als eerst dat vieze interieur eruit getrapt op de vakkenkast na dan. Die is heel mooi gemaakt en waarschijnlijk ook in de nieuwe situatie goed bruikbaar. Helaas laat het oppervlakte-fineer los, maar ik denk dat het op een leuke manier goed te herstellen is. De achtergevel is eruit gehaald en de twee beschadigde klapdeurtjes die ik twee jaar terug uit Midden Duitsland heb gehaald, zijn er in gelast. De buitenzijde van de klapdeurtjes heb ik voorzien van een nieuwe stalen plaat en de twee daklichten ook gedicht met niuwe plaat. Als laatste de Webastokachel eruitgehaald.

Het plan is om de bus als een bed and breakfast in te richten. Niet zomaar eentje, eentje die met recht de naam ‘The Love Bus’ mag dragen. Het idee is om de bus met EPDM te bekleden aan de binnen en buitenkant en aan de buitenzijde onder de EPDM een polyether (matrassenschuim) onderlaag te plakken. Hierna de buitenkant capitonneren met knopen. Bovenop een gedateerde lichtbak met de tekst ‘The Love Bus’ en misschien nog een zwaailicht erop om de intern gecreëerde geluiden te kunnen overstemmen of een hoogtepunt luister te kunnen bijzetten. Ja, het wordt een hele stoute bus.

De binnenzijde krijgt een groot bed van ca 2 bij 2 meter en een video- en geluidsinstallatie. Koelkastje erbij, USB en wat standaard B+B spul.

Leuke creatieve ideeën zijn zeer welkom.

Het is alweer 2022 en Ester is aan de Hano begonnen. Ze maakt er een interieur in wat aansluit qua gedachtengoed bij haar caravan. Deze winter zal ze er aan werken en hopelijk is ze in het voorjaar, ik zit tenslotte weer overal en nergens, aardig op streek.

De afgelopen jaren is ie ingepakt geweest in epdm. De makkelijke stukken lukte aardig, maar de moeilijke, de deuren en de frontpartij, waren lastig en het resultaat viel tegen. NA verloop van tijd toch maar weer verwijderd.