Wie is die Daniel dan wel?

Danny op de Mariaschool

Geboren in Amsterdam op 27 mei 1967. Opgegroeid in het centrum van Amsterdam, vlak bij de Dam. Ook daar op school geweest, zowel op de basisschool als op de middelbare school. Hierna bouwkunde gestudeerd in Delft, maar in Amsterdam blijven wonen. Na een periode gewerkt te hebben als restauratie-architect en als ontwikkelaar van kleinere monumentale projecten, rond 2010 begonnen met het ontwikkelen van een modulair bouwwijze. Zie verder onder: IGLEO.

In mijn jeugd en onder invloed van mijn vader ontwikkelde zich interesse in techniek. Een beetje elektra, een beetje met treintjes en wat noodzakelijk schilderen en knutselen in het algemeen. Na de fietsen kwam een brommer. Deze eerste en enige brommer was een Zündapp CS50, hierna een motor, de Yamaha SR500 maar al snel kwamen de auto’s en de bussen. De laatste decennia heeft dat geleid tot een leuke verzameling oldtimers en een brede versleutelbare voorraad onderdelen. Zie verder onder: ROLLEND SCHROOT.

Begin deze eeuw zijn er bij mijn lieftallige Marijke ook twee dames verwekt: June (2001) en Lou(2004). Helaas vinden de dames sleutelen saai en Zunderdorp saai en stom. Het zijn schatten maar het wachten is op twee voorbeeldige schoonzonen waarmee pappa lekker de wintermaanden door kan sleutelen en bouwen. Nog immer woonachtig met de dames aan de Egelantiersgracht, overdag ook erg veel in Zunderdorp bij boer Piet. Daar waar de meeste voertuigen en huisjes staan.

Het kleine paradijs in de winter met een piepschuimen testgebouwtje.