Panhard Dyna Z1 1955

Panhard Dyna z1

  • 19-10-1955
  • gris
  • rood skai interieur, met zure lucht
  • was al gespoten, wel de motor en remmen gedaan.
  • ch. nr.: 23256
  •  720 BK 79(niort, F)

Van Maarten Bokslag uit Tilburg gekocht. Helaas geen smeuïg verhaal erbij. Behalve dan die ene keer da ik over mijn eigen koplampring heen reed of die andere keer bij het bezichtigen met mijn zwarte ID zonder benzine kwam te staan omdat ik dacht dat de v op de meter ‘vol’ betekende. “Goh, wat rijdt ie zuinig; het lijkt wel of de tank alleen maar voller wordt”

mei 2014

Bevrijdingsdag voor onze aluminium dame. Tante Irene kreeg t op dr heupen en wilde graag de dyna wassen. Aangezien het tijd werd, stemde ik toe en met de kinderen van de camping heeft ze dr schoongemaakt.

dyna int 5-2014nog immer met zure lucht
dyna int2 5-2014 ondanks de lucht, toch erg mooi plastic

dyna mtr 5-2014 wat een schattig klein motortje is het toch

dyna rv 5-2014 en zo heeft ze wel iets stoers.

dyna ra 5-2014 wel een beetje de kont van een kameel.

 

2013

Zo moet ze worden.

Opvallend is de zure lucht die in de auto hangt. Het lange stilstaan maakt het natuurlijk niet beter. De electra moet nog gebeuren, en das bij zo’n beestje geen sinecure.

Cyclopenoog

op dr plekkie.

 

Met dr vliegtuiginterieur.

UPDATE:

2 juli 2015.

Na jarenlange stilstand heb ik toch maar besloten de Dyna te verkopen. De gelukkige is geworden Jan Moolenschot. Bij het opzoeken van de papieren die ik ooit van Maarten kreeg bij de aankoop, stuitte ik op een paar papieren die ik destijds over het hoofd heb gezien of vergeten was. Een ervan is de invoerverklaring van de douane in Rotterdam. Hierin werd de auto in 19 december 1978 aangegeven en werden de taxen afgerekend. Zo lang is de auto dus naar alle waarschijnlijkheid in Nederland.

Het afscheid is niet moeilijk, verkopen gaat me eigenlijk net iets te makkelijk af, maar ik denk dat de auto in betere handen is bij Jan dan bij mij. Wel jammer, want dit zeer bijzondere model was wel jaren een van de boegbeelden van de primitieve collectie. Veel plezier ermee, Jan.