Citroen ID 19 P 1963

Citroen ID 19 P

  • 24-1-1963
  • zwart
  • rode stof, wit polyester dak
  • veel werk geweest.
  • ch. nr.
  • D (NL, origineel F)
  • in mijn bezit vanaf 6 juni 2003

Deze auto gekocht van Jasper. In principe voor onderdelen of om met een ander bakkie samen te voegen. Dat eerste kwam er maar niet van, en nadat ik mijn haren had laten knippen bij dezelfde Jasper, kapper in het dagelijkse leven te Utrecht, is het er ook niet meer van gekomen. Hij kreeg nl kort erna, vlak voor zijn huwelijk, een beroerte of hersenbloeding en was hierna zwaar gehandicapt. Omdat hij tijdens de verkoop en het knippen zo gepassioneerd vertelde over de auto, kon ik het niet meer over mij hart verkrijgen de auto te slopen. Toen zich een jaar later een hard chassis met motor en bak aandiende, was de keuze snel gemaakt. Na een half jaar stond er weer de auto war Jasper tien jaar eerder verliefd op was geworden. Om de restauratie te bezegelen hebben Rendal, Jasper en ik nog een ritje rond Utrecht gemaakt. Jasper kon zich weinig herinneren van de auto, maar het was toch een memorabele rit (om Jasper de auto in te krijgen moest de rechter achterdeur gedemonteerd worden). Jasper overleed een half jaar later onverwacht. De ID heeft nog jaren dienst gedaan als dagelijkse bakkie, in 2010 mee op vacantie geweest, nog even bij Rob Lageveen in gebruik geweest, maar nu (feb 2012) al weer even onder het afdak.

Wat een schatje he.

Na een onverwachte regenbui… We op de terugweg in Duitsland een verbrande klep geproduceerd.

Met deze drie foto’s laat Rob effe zien hoe mooi een winterlandschap in Rhoon kan zijn. Winter 2011. Nog dank Rob, dat je op haar wilde passen en dat je dr met liefde hebt verzorgd.

Al vier jaar veert ze op ricineolie, wonderolie. Vrijwel probleemloos. Gaat deze winter ververst worden. Heeft wat trage remmen, al voor het ricine- experiment. Als of er lucht in zit. Ik ga proberen dit voor de apk op te lossen.

In maart 2012 heb ik besloten om de dame te laten gaan.  Aangezien ze uit de afdeling Utrecht kwam, heb ik Rendal gevraagd of hij een nieuw baasje wist. Hij kwam met Meike, een ex van Jasper, die aan een nieuw auto avontuur toe was en aan deze auto nog herinneringen had. Na enig overleg en een uitgebreide beurt is ze in de lieftallige maar nog onervaren handen van Meike gevallen. Ik ben benieuwd maar weet dat de liefde groot is, en das erg belangrijk.

Goed schoongemaakt en zonnebloemolie erin. Meike heeft de dame onder haar hoede genomen in april 2012. Top Meike, veel plezier. Er gaat tenslotte niks boven een mooie vrouw in een zwarte ID, verend op het beste van zonnebloemen.

die jongens van Citroen...

die jongens van Citroen…

25 april 2015

Meike heeft de ID na enig twijfelen verkocht aan ene Berrie uit Heeten. Die heeft het hele aardige rode interieur er uitgetrapt, er een totaal verkeerd groen pallas nepinterieur uit de aanbiedingenbak van Toon ingerommeld en de auto rücksichtlos voor teveel Marktplaats opgetrapt. Erg apart. Rare mensen die Tukkers.

die hoofdsteunen...