Citroen ID19F Break 1961

idf61voorkant ch

  • 08-03-1961
  • kleuren onbekend
  • ch. nr. 3400808
  • Dijon

Donderdag 5 februari; Nees heeft een compleet rollend chassis opgehaald in Frankrijk. Was een flinke gok, maar de prijs was ok en de staat viel erg mee. Was zijn die eerste modellen toch leuk. Maar snel besloten om van dit hok een blijvertje te maken; een leuke auto om regelmatig mee te trappen in de stad en en route.

De zelfgeknutselde en door de vorige eigenaar meegeleverde bodemplaat heb ik er snel ingelast. De dorpelplaatjes, zorgvuldig uit een oud chassis gezaagd, heb ik niet gebruikt ivm dat je beter een nieuw mooi vlak plaatje kan hebben waar je je alufolie op plakt.

idf61zijraamframe

idf61motorrmte

Wat ook een leuk item is, is de b-stijl zonder afdekplaten. Dat kan prima, maar je ziet het nooit. Wel dus bij de spartaanse oudjes.

idf61bstijl

Nu ja, het smaakt naar meer en ik ga toch maar bij de vorige eigenaar langs om het een en ander op te halen. Ben erg benieuwd wat voor plaatwerk en interieur oorspronkelijk in de auto hoorden te zitten, want de huidige bank heb ik er alleen voor het oog ingeprutst.

sept 2020

Ondertussen ben ik in de afgelopen winter bezig geweest de auto rijdend te maken. Voorzien van een nieuw hydraulisch systeem, op lhm olie draaiend, met wat kleine aanpassingen als een voorin de neus geplaatste hd-regelaar en nog een paar van die fratsen, maar gespeend van een hydraulisch stuurhuis. De motor is de DM motor die wijlen Hans Grossouw twee jaar terug voor me heeft gereviseerd. Goede bak had ik nog staan.

De voorstoelen komen uit een oude pallas; ooit verkocht aan Ward, later weer ingeruild. Blauw stof uit 1966, incl matten, dorpelbekleding en tunnel. Achterbank van rood skai. Op t plafond prijkt een afbeelding van Marilyn..

Het plaatwerk is ruw opgeschuurd en in een blanke 2k lak gezet.

Zie ook: metalliek