Citroen DS Break 21 Hydraulique 1970

 De Cabriolet komt in augustus op de ICCCR te staan. Mocht je interesse hebben, kan je een afspraak maken: 0616110892 of dr.querido@online.nl.

De onderstaande break is verkocht.

  • 28-2-1970
  • paars
  • blauw-zwart interieur
  • oorspronkelijk uit de VS, sinds 1996 in NL
  • LPG Benzine
  • Optie: Halfautomaat, zeer uniek.

FHfrontCitroen heeft eind jaren zestig en begin jaren zeventig voor de exportmarkt een beperkte hoeveelheid breaks gebouwd met een halfautomatische versnellingsbak. Deze breaks waren dus echte ds breaks, want alleen de ds had het alleenrecht op de halfautomaten. In deze jaargangen zijn de meeste naar de VS gegaan. Daar was en is nog steeds het automaat rijden algemeen. Deze halfautomaten waren geen volautomaten zoals de meeste Amerikaanse personenauto’s, maar het kwam een eind in de richting.

BH LABH Int

Deze auto is een aantal jaren geleden teruggekeerd uit de VS. Misschien wel in 1996, het jaar waarop het NL kenteken is afgegeven. Waarschijnlijk heeft de auto daarna een aantal herkenbare USA-items verloren, zoals de sealed-beam koplampen zonder ruitjes en de afwijkende knipperlichten. Wel zit het oude Amerikaanse typeplaatje er nog in.

Bram twijfelt een beetje over de auto; opknappen of toch een nieuw baasje zoeken. De auto is met APK en prima rijdend, toch moet er een hoop op termijn aan gebeuren. Op het linker voorscherm en de rechter voordeur na is de rest van het plaatwerk ronduit slecht te noemen. Het chassis is bij de achterramen ook erg behoeftig. De bodem is goed en het dak met lijst lijkt ook goed te zijn. De achterbank heeft blauwe stof, de voorstoelen zwart skai.