Citroen ID19 Break Familiale DS 1968 VERKOCHT

  • model: Citroen ID19FA Break Familiale
  • kenteken: AH-66-36
  • kleur carrosserie: Blanc Carare AC144
  • kleur dak: Gris Rosé
  • kleur interieur: rouge cornaline
  • brandstof: Benzine/ LPG

te koop: Citroen ID 19 FA Familiale 1968

Citroen heeft veel automodellen gebouwd. Een van de meest opvallende is wel de Citroen DS geweest, die in 1955 voor het grote publiek het leven zag. Vier jaar later is het de beurt voor de station-versie van het model; de Break. De Break-serie bestaat uit een reeks varianten. Een ervan is de Familiale. Zoals de naam al zegt; de Familiale is er om gebruikt te worden door de hele familie. In totaal zijn er zeven zitplaatsen aanwezig. Twee voorin, twee achterin en drie klapstoelen achter de voorstoelen die de kleinste van het stel.

In 1968 is de break acht jaar in productie. Het is het eerste jaar dat de ‘nieuwe neus leverbaar is. De moderne motor met vijf maal gelagerde krukas is dan drie jaar in productie en al twee jaar worden ze in Europa voorzien van het LHM hydraulisch systeem.
De modellen zijn nog steeds erg populair, ondanks dat de DS al meer dan 12 jaar gebouwd wordt. Het duurt nog tot 1975 voordat de CX de DS zal gaan opvolgen.
In deze Familiale, uitgevoerd met het in die tijd zeer populaire Blanc Carare met rood stoffen interieur, zit een 1985cc motor. Niet de zwaarste die dan leverbaar is, maar wel de meest betrouwbare. De motor is snel genoeg om goed met het hedendaagse verkeer mee te komen, betrouwbaar genoeg om fijn mee op vakantie te gaan.

Deze Familiale is recent gerestaureerd. Daar waar bijna alle breaks last hebben van roestvorming in de bodem, de kont en bij de achterramen en ach, waar allemaal niet, is hier zeer vakkundig door de huidige eigenaar, een chassis-specialist met zeer veel DS ervaring het chassis gerestaureerd. De auto is hierna weer opgebouwd, opnieuw gestoffeerd en technisch aangepakt. De banden zijn vrijwel nieuw, zoals veel andere slijtdelen al preventief vernieuw zijn. De auto is vanzelfsprekend voorzien van APK.  Ook is er een LPG installatie ingebouwd. De achterbank is hierbij iets naar voren geplaatst, maar kan indien gewenst weer naar achteren.

Nu ook deze ID in blakende gezondheid verkeert, is het moment gekomen voor de huidige eigenaar om er afstand van te doen. Mocht deze ID je aanspreken, mail me voor een bezichtiging. De vraagprijs is een beetje onderhandelbaar, maar wel naast de auto.