Citroen DS 21 1968

Te koop:

Citroen DS21

  • 24-1-1968
  • Blanc Carare AC 144
  • rode stof, zwart dak
  • ch. nr. …
  • 95PT53 (Le Mans, F)

DS21 uit 1968. 73000 km op de teller. Deze auto heeft Bram in 2015 uit Le Mans gekletst. Het is een aparte auto. Het chassis was nagenoeg hard en goed en het interieur prachtig. De rode stoelen zijn ook aan de bovenzijde lekker pluizig en het dashboard is onbeschadigd en zonder vliegroest of aan gerommeld. Het plaatwerk was in een redelijk goede staat met helaas een schade in de achterklep en een  geoxideerde motorkap. De hele auto is origineel en onverknoeid. De auto had echter twee problemen. 1. de motor zat vast en 2. het lakwerk ziet er niet uit. Overal op de deuren en de schermen zit vliegroest. Toch zijn de felsnaden onder de deuren niet opgezwollen en op de bekende plekken waar roest zich in de schermen manifesteert, zitten nauwelijks gaatjes. Toch ziet het geheel er niet uit, helaas, De originele kleur is blanc carare en dat houden we zo. Een erg populaire kleur in die tijd. Het is geen pallas, wel een DS en daar is niks mee mis.

De motor was gelukkig vrij snel los en loopt ondertussen als een zonnetje. Een nieuwe waterpomp, bougies, kabels en puntjes en het lijkt helemaal goed te zijn. Dan merk je wel dat de motor weinig kilometers achter de rug heeft.

Het plaatwerk hebben we met Mees, de autospuiter, heel aardig in orde gekregen. Alles sluit goed, geen ingelaste bakken en nauwelijks plamuur om de boel weer strak te krijgen. Blanc Carare is ook wel een dankbare kleur. Het zwarte dak was arbeidsintensief, maar is mooi in lijn met de auto.

Nu de auto zo’n beetje klaar is, na een flinke lijst met kleine puntjes, hebben we m naar La Paix getransporteerd. Daar staat ie lekker droog tussen soortgenoten.

 

De auto is nu aardig af. In het voorjaar in de aanbieding.

If you’re interested, I can reply your email in English.
Wenn Sie interessiert sind, ich kann Ihren Email beantworten in Deutsch.
Quand vous êtes intéressé, je repondre votre email en Français.
Tambien un poco español y italiano.