Autosalon te Reims en Lipsheim in Frankrijk

In 2012, was de salon in Reims op 10 en 11 maart. Was eigenlijk een beetje kut. Veel handelaren die hun waar van verleden jaar weer een paar eurootjes hoger had geprijsd, matig weer en geen verrassingen. Dit jaar maar weer proberen. Toch niks te doen.

http://www.bce-reims.com/bce.htm

Roos, Bram en ik, zijn naar Lipsheim geweest in 2012. Was een heugelijke beurs vol met memorabele momenten. Van Roos die in het donker vol gas op een rots reed (met Bram’s nieuwe auto), van een vent met een mokkel van 30 jaar jonger (zijn vierde huwelijk) en die toch niet van de alcohol af kon blijven, van een nachtelijk kampvuur met een kale Duitser (handelend met Guzzi-onderdelen) en een Achterhoeker met ADHD.  Volgend jaar misschien wel weer.

voorjaar 2013 toch maar weer naar Reims. Doordat we via Roos bandjes voor de opbouw hadden bemachtigd, konden we vrijdag al het een en ander scoren. Leuke dingen gekocht en Roos heeft ook mijn spullen goed verkocht. Het weer op vrijdag was matig, met miezerregen, maar zaterdag was het beter. We gingen alleen snel weer naar huis wegens familiare omstandigheden. Beter dan verleden jaar.

Reims najaar 2013; deze keer met een aanhanger vol naar de najaarsbeurs. weinig verkocht onder andere door een voorspelde najaarsstorm, waardoor veel bezoekers het lieten afweten. We legden contact met een oude man uit de Somme met veel oude wrakjes en onderdelen.

Reims voorjaar 2014 was andere koek. Geen stalletje dit keer, maar wat spulletjes bij Roos gedumpt. Veel gekocht vooral koplampen. Wederom naar de oude man uit de Somme. Wel wat spulletjes gekocht bij m, maar de grote buit is helaas nog niet binnen. Voor het eerst met de camper van Hilde en Bram. Was een succes, want het slaapt prima en het lijkt een betrouwbaar hok. Het ‘James Last’ interieur blijft wennen.

Najaar geen Reims, wel Lipsheim. Bram moest zijn nieuwe neukertje meenemen, met alle gevolgen vandien. De markt was best leuk, maar ook hier te weinig leuke dingen voor veelal te veel geld.

Voorjaar 2015 ook geen Reims want Lou is de zaterdag jarig. Roos is wel gegaan, want die heeft nog een hoop in te halen na haar ziektebed van het afgelopen najaar.